Tehnoloģiju sadarbība

Tehnoloģiju sadarbības piedāvājumu apkopojums (30.03.2023.)

Eiropas Biznesa atbalsta tīkls ir apkopojis jaunākos tehnoloģiju sadarbības piedāvājumus. Ja ir interese par kādu no profiliem, aicinām aizpildīt tiešsaistes formu vai rakstīt uz een@techcenter.lv, norādot POD referenci.

Francijas uzņēmums projektē un ražo enerģētikas sistēmas kompleksus, kas izmanto ūdeņradi enerģijas ražošanā. Uzņēmums plāno izlaist jaunu produktu, kas apvienotu saules paneļus (SP), degvielas elementus (DE) un akumulatorus. Jauno produktu plānots izmantot vieglajos automobiļos vai laivās.
Uzņēmums meklē kompaktus nelielus DE ar nominālo jaudu no 5 kW līdz 10 kW. Degvielas elementiem jābūt kompaktiem un jāatbilst prasītajam. Ar DE piegādātāju plānots noslēgt komerciālu sadarbības līgumu, iekļaujot arī tehniskās sadarbības iespējas.
POD: TRFR20230323022

Itālijas MVU piedāvā hidro mikroturbīnu, kas ir speciāli izstrādāta, lai izmantotu ūdens kinētisko enerģiju elektroenerģijas ražošanai. Turbīnas darbības princips, kas ir patentēts, ir piemērots lietošanai upēs un kanālos. Tā ļauj darbināt hidroelektrostacijas ar gandrīz nulles ietekmi uz vidi, pielāgojot tās konkrētam upes un kanāla straumes īpašībām un ar augstu ražību.
Uzņēmums piedāvā noslēgt komerciālu sadarbības līgumu, un nodrošināt nepieciešamo tehnisko palīdzību.
POD: TOIT20230323021

Bulgāru izgudrotājs ar pieredzi pētniecībā un attīstībā biomedicīnas inženierijas jomā ir izstrādājis ierīci muskuļu un skeleta stāvokļa mērīšanai un skoliozes kontrolei, kā arī citu mugurkaula novirzes profilaksei un ārstēšanai.
Ar ieinteresētajiem uzņēmumiem tiek plānots slēgt komerclīgumu ar tehnisko palīdzību, lai ieviestu vai integrētu inovatīvo risinājumu esošajos produktos.
POD: TOBG20230323010

Inovatīvs Dānijas inženierijas uzņēmums, kas ir specializējies uz ēku elektroinstalāciju modernizāciju, ir izstrādājis tehnoloģiju elektrisko instalāciju digitālai marķēšanai.
Uzņēmums meklē sadarbības partneri, kas varētu palīdzēt pie tehnoloģijas turpmākās attīstības.
POD: TRDK20230328032

Vācijas universitātes izstrādātā jaunā analītiskā metode ļauj kvantitatīvi noteikt elementus ar augstu atomu skaitu plastmasā, polimēros un aizstājējdegvielā. Šī tehnoloģija nodrošina ļoti vienkāršu, ātru un precīzu siltumietilpības noteikšanu plastmasām un aizstājējdegvielām. Atšķirībā no šobrīd lietotajām infrasarkanajām metodēm, šī procedūra mēra ne tikai virsmu, bet gandrīz visu paraugu tā tilpumā un nosaka saturu.
Universitāte piedāvā licenci un/vai tehnoloģiju pārneses līgumu.
POD: TODE20230329017